Op zaterdag 13 november stond de bekerwedstrijd tegen ONT op het programma. Geplaagd door blessures wist Oudega toch dertien speelsters mee te nemen, waaronder een speelster uit het zevental.
Om halftwee werd er in Oudega afgetrapt en al snel bleek dat Oudega de bovenliggende partij was. Er volgden vele aanvallen, maar de doelpunten bleven uit. ONT wist daarentegen gevaarlijk te counteren. In de tiende minuut kwamen zij dan ook op een 0-1 voorsprong na gerommel in de defensie.
Oudega rustig doorgaan en er volgden mooie aanvallen van Rypma, Sjoukje, Mandy en Baukje. Ondanks de vele pogingen wilde het doelpunt niet vallen en gingen we met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.
Na het fluitsignaal werd er meteen fel druk naar voren gezet en werd de zestien omsingelt, het schot van Mandy ging net naast. Na verkeerd opbouwen door ONT, ontstond er een kleine scrimmage en rolde de bal tergend langzaam in en stond het gelijk. Tien minuten later gaf Baukje voor op Jenny, die de bal in de hoek mikt, 2-1. ONT komt een keer gevaarlijk door, maar Miranda ruimt op. Even later kwam de bal terug en nam Wiegersma de bal op de slof en schoot de 3-1 tegen de touwen. Jenny probeert het eens van afstand en schiet zo de 4-1 binnen. Ook Sjoukje pikt haar doelpunt mee na een voorzet van Baukje en maakt de 5-1.
We zijn door naar de derde knock-out ronde van de beker en spelen in december de volgende bekerwedstrijd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen vv Sneek Wit Zwart Vr 2 op het programma.

Antsje Wiegersma