De najaarsreeks 2021 zit er na gisteravond op voor Oudega 45+. Een najaarsreeks om snel te vergeten of om lering uit te trekken voor na de winterstop. Op een weer mooie, qua weersomstandigheden, vrijdagavond leek Oudega ook voor (eigen) lege tribunes aan plankenkoorts te leiden en pakte het in de laatste wedstrijd tegen Woudsend nog een punt (2-2). Tegen zowel HJSC als kampioen Heeg verloor het met 1-3, waardoor je wel kan zeggen dat het wisselvallige er uit. Met 7 punten uit 12 wedstrijden gaf Oudega de rode lantaarn niet meer uit handen, het zilver is voor Woudsend terwijl HJSC het brons pakte.

Vanwege de coronamaatregelen lege tribunes dus. Wel lieten de supporters van de oranjehemden haar nog even middels vuurwerk horen om zo de ploeg nog een zetje te geven. Het had het op deze vrijdag 19 november 2021 hard nodig want het liep voor geen meter.

In de eerste wedstrijd op het eigen sportpark It Joo had het wel de eerste kans maar Reinder Hoekstra kreeg de bal niet binnen de palen. Bij HJSC speelde spelmaker Henk de Boer en de sluwe vos Willem Dijkstra een puike partij en dat was Oudega te machtig. Binnen no time stonden de groenhemden op een 0-2 voorsprong en na een fout achterin werd het via Dijkstra ook nog 0-3. Ook HJSC speelde alvast voor Sinterklaas door een te zachte terugspeelbal waar Jacob van der Goot optimaal van profiteerde: 1-3. Dit werd tevens als eindstand in het boekje van arbiter Jetze Terpstra genoteerd.

Heeg had voor deze laatste speelronde de titel al op zak en kon dus vrij uit spelen. Oudega wou er alles aan doen om niet als hekkensluiter te eindigen maar de druiven waren ook tegen de kampioen zuur. Het werd er ook niet gezelliger op nadat er fout op fout werd gestapeld. Invaller coach Albert Reinstra had de beschikking over een brede selectie (4 wisselspelers) en had daardoor wel wat smaken tot zijn beschikking. Oudega werd ook door Heeg afgetroeft: 1-3. Frâns Veldmans redde voor Oudega nog de eer door de balende doelman Jan de Vries in tweede instantie te passeren.

Na dit treffen werden de koppen nog even bijelkaar gestoken want de laatste ronde in eigen dorp puntloos te eindigen zou gezichtsverlies betekenen. Gelukkig kon er tegen het felle Woudsend nog een puntje worden gepakt. Oudega nam zelfs via een puntertje van Jacob van der Goot de leiding en zag Woudsend via een mooi schot de paal raken. Toch kwamen de gasten op gelijke hoogte, het was een lucky. De bal als voorzet bedoeld draaide zo het doel in achter goalie Foeke Groenveld. Woudsend drong fel aan en ook Oudega was opzoek naar de voorsprong. Eerst genoemde haalde met succes de trekker over en leek Oudega weer met lege handen te staan. Toch werd er kort voor tijd nog een keertje gejuicht toen Frâns Veldmans een assist van Klaas de Groot tegen het net schoot. Woudsend drong nog een keer aan, het was bij Oudega vrouwen en kinderen eerst. Met pijn en moeite bleef het op de been waardoor men op deze avond verlost was van de hatelijke nul.

Het was een uiterst moeizame avond op eigen terrein. De krachten hoefden ook niet voor de derde helft gespaard te worden want deze kon door de coronamaatregelen niet gehouden worden. Waarschijnlijk na de winterstop bij andere teams in de competitie en in het nieuw gestoken en met voetbaltassen die worden aangeboden door Finx Accountants en Belastingadviseurs uit Sneek. Andere kledingsponsoren worden binnenkort bekend gemaakt. Vanaf komende donderdag begint voor de 45+ de voorbereiding op de voorjaarsreeks van 2022 al die eind maart/begin april gaat beginnen. Er kunnen dus nog genoeg vlieguren worden gemaakt.