Het is een regenachtige zaterdagmiddag maar we zijn meer dan klaar voor de strijd tegen het altijd moeilijke VVI.
Vandaag zijn we alleen geen oranje maar.. zwart! We mogen ’shinen’ in ons nieuwe reserve tenue & dit is voor de kijkers soms wel even wennen nu VVI oranje is. De 1e helft gaat los en in de eerste minuten komt er direct al een mooie aanval van Jenny op Baukje, hij gaat er alleen nog niet in.
Oudega maakt een mooie combinatie en zet goed druk naar voren.

Maar ook VVI is gevaarlijk in de aanval met een super snelle voorhoede.. Voor Lieke is er deze wedstrijd veel werk aan de winkel!
We worden wat onrustig aan de bal en dat word afgestraft, in de 15e minuut valt er een goal voor de tegenstander.. 0-1
Even een dikke tegenvaller maar we herpakken ons weer snel!
Berber (onze nieuwe aanwinst die we hopelijk nog vaak voor ons wil spelen) word er in gewisseld, pakt haar positie goed op en het lijkt wel of ze al jaren bij ons team speelt.

We creëren prachtige kansen, voorzetten van Pascale & Baukje die door onze spitsen goed geraakt worden maar net naast de goal of in de handen van de keeper vallen.
In de 35e minuut komt er nog een dikke kans voor VVI maar daar weet Sieuwke gelukkig wel raad mee, en er volgt een mooie redding.
Maar dan.. in de 37e minuut word er een mooie voorzet gegeven op Sjoukje en die schiet hem zo bovenkant lat de goal in, 1-1!!
2e helft:
We spelen veel op de helft van VVI en creëren meerdere kansen.
Geweldige acties van Baukje en Pascale, Jenny en Berber waar de keeper van de tegenstander tellen weer goed bij is.
Silke heeft gewisseld met Sieuwke en staat na een lange tijd weer oud en vertrouwd in de goal en ook die weet nog wat reddingen te maken.
VVI weet onze helft ook nog steeds goed te vinden en de achterhoede moet hun snelle spits goed in de gaten blijven houden. Lieke heeft haar goed in de tang & ondanks een rare val en wat strompelt door het veld blijft ze doorgaan, als de bal er dan wel eens overheen komt staat altijd Wietske er weer bovenop!
We zijn aan elkaar gewaagd en dat blijkt tot in de laatste minuut.
Eindstand 1-1!
Na de wedstrijd was het uiteraard tijd voor gezelligheid, we hebben heerlijk gegeten in de Herberg & daarna een geslaagd Sinterklaas avondje gevierd!
Ook Rinske was er via videobellen toch nog een beetje bij, we hopen dat ze ons snel weer komt versterken!

Jildau Hoekstra

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen