Op een zonnige zaterdagmiddag stonden we klaar om een wedstrijd tegen de nummer laatst te spelen. EBC neemt de aftrap en probeert meteen met een diepe bal en vier lopende spelers Oudega onder druk te zetten. De eerste helft zit er weinig energie in het spel van beide ploegen. De 1-0 volgt gelukkig in de 26ste minuut wanneer Rinske de bal kalm in het goal plaatst. Toch lijkt Oudega nog niet helemaal wakker, misschien zorgt de thee met suiker voor energie na rust.

De tweede helft begint een stuk actiever. Oudega communiceert beter en zorgt voor mooie acties her en der. We groeien in de wedstrijd. Antsje maakt een actie aan de linker kant en komt hier richting de hoek de keepster van Delfstrahuizen tegen. De keepster mist de bal en Antsje rondt perfect af in de verste hoek 2-0. Oudega krijgt wat meer vertrouwen en Anouk zorgt tussen de chaos dichtbij het doel voor het binnentikken van de 3-0. Hierna volgen nog wat lange ballen van EBC naar voren, maar onze verdedigers houden zich goed aan de taken om de ballen te stoppen. Silke houdt voor de 2e keer het doel schoon. En we eindigen de wedstrijd met veel bloed, zweet en tranen!
Op naar volgende week!

Anouk Bok