Na een winterstop van 4 maanden kon Oudega 45+ eindelijk de groene wei weer in. De wei van buurman HJSC in Hommerts wel te verstaan. Een enigzins gehavend Oudega. De volgende spelers kampen met blessures: Sjouke Boersma (gaat donderdag de training weer hervatten), Albert Reinstra en Yme Vonk terwijl Evert Terpstra ook niet geheel fit was. Johan Altena had het druk als beheerder van It Joo terwijl Alex de Jong met zijn geliefde van de warmte van een tropisch oord aan het genieten was. Jetze Terpstra sloot na enkele jaren van afwezigheid na de winterstop weer aan bij de selectie van leider Frâns Veldmans maar is nog niet wedstrijdfit.

Veldmans zelf haalde de aftrap van deze eerste competitieronde niet. Hij haakte in de warming-up af met een weer opspelende knieblessure. Hierdoor bleef er nog slechts één wisselspeler over. Veldmans had met Evert Terpstra de afspraak gemaakt dat hij hem bij nood mocht optrommelen en zo geschiede dus. Terpstra deed in de laatste wedstrijd tegen Heeg nog enkele minuten mee.

Oudega kendeeen moeizame start van de voorjaarsreeks. Tegen HJSC verloor het terecht (0-2) tegen Workum werd het bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur gestuurd (0-2) terwijl titelverdediger Heeg via Rob Bijlsma in de slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toe trok (1-0). Tegen het net als Workum onbekende TOP'63 konden wel de 3 punten worden bijgeschreven. Reinder Hoekstra schoot na een prima actie beheerst raak. Een beetje glunderende gezichten bij de oranjehemden voor deze wedstrijd omdat bij de club uit Oppenhuizen/Uitwellinerga een vrouw meespeelde. Het bracht Oudega niet van de wijs en de drie punten werden dus binnengesleept. Ondanks de drie nederlagen speelde Oudega bij tijd en wijlen prima voetbal en kreeg het in iedere wedstrijd ook wel kansen. Maar zoals wel vaker ontbrak de killersmentaliteit bij de Oudegasters. De stevig aangeklede Foeke Groenveld vertolkte met zijn vele reddingen een hoofdrol onder de lat bij Oudega. Hier zijn een aantal filmpjes terug op Twitter te vinden. Groenveld gaat dus de wereld over maar ligt nog vast bij Oudega dat de competitie over 2 weken, vrijdag 1 april, in eigen huis hervat. Dan hopelijk de beschikking over een iets bredere en fittere selectie dan gisteravond.

Selectie Oudega voor deze vrijdagavond 18 maart 2022:
Foeke Groenveld, Germ-Jan Hes, Jacob van der Goot, Folkert Groenveld, Reinder Hoekstra, Jelle Osinga, Siemen Osinga, Klaas de Groot, Frâns Veldmans, Evert Terpstra.

De organisatie in Hommerts was weer zoals we van onze zustervereniging gewend zijn: uitstekend! Een strakke leiding onder aanvoering van Durk van der Gaast en na afloop stond er in de kleedbox een heerlijk potje bier te wachten en in de kantine nog een schaal met bittergarnituur!