We beginnen de wedstrijd met Mandy die de aftrap nam. Vanaf dat moment geeft SWZ meteen veel druk. Er ontstaat een mooie aanval van Baukje op Sytske. Hierna schiet Sietske net over. Er volgt een mooie één twee tussen Rinske en Ande. Helaas volgt hierna geen schot op goal. Later komt er een voorzet van Baukje laag over de grond. Jammer genoeg komt die tegen een vrouw van SWZ. Lieke loopt op een gegeven moment mee naar voren en zorgt hier voor een fraaie actie. SWZ komt met een aanval, alleen gaat de bal voorlangs.

Ande zorgt later voor een goede pass langs de lijn. Helaas lukt het Baukje niet om deze bal voor te krijgen. Silke staat fantastisch te keepen en voetbalt lekker mee.
Baukje zorgt voor de 1-0 wanneer de bal via de keeper en na een kans weer terug komt bij Baukje! We juichen met zijn allen en zijn nog meer gebrand om te winnen! Sytske neemt voor rust nog een corner die precies op het hoofd van Ande valt. Helaas vliegt deze op de lat. We gaan eerst naar binnen voor een kopje thee.

Tweede helft
Sytske neemt een corner en deze valt voor de voeten van Anouk die de bal mooi binnen schuift: 2-0. Wanneer Baukje even later een actie maakt voor het doel raakt ze hier geblesseerd. Pascale vervangt haar en zo blijft er gevaar dreigen op de rechtervlank. Wietske neemt even later een vrije trap. Deze gaat strak over de grond en komt gevaarlijk dichtbij. De 3-0 volgt wanneer de keeper de bal niet klemvast heeft en hierdoor onze topscorer Sytske de bal binnen kan tikken. Door het mooi overpassen tussen verschillende linies en speelsters volgt er al snel de 4-0 door wederom Sytske. We spelen de wedstrijd mooi uit en hebben weer 3 punten in de pocket! Op naar volgende week!!

Jenny Terpstra