De wedstrijd Oudega 1 - Urk 10 begon nog vreedzaam op deze stille zaterdag 16 april 2022. De eerste helft kon bijna als zomeravondvoetbal bestempeld worden. Een tamme bedoeling waarbij de gasten wat feller en sterker oogden dan de gastheren waarbij de pit er een beetje uit leek na de verloren topper tegen De Wâlde van twee weken geleden. Na iets meer dan een half uur ontstond het eerste klein Paasvuurtje aan de kant van Urk, snel gedoofd door scheidsrechter Jetze Terpstra. Beide ploegen raakten in het eerste bedrijf het aluminium, de brilstand bleef op het scorebord staan.

De thee deed de oranjehemden goed terwijl Urk een lamgeslagen indruk maakte. Binnen een kwartier stelde Oudega middels treffers van Wybren Brouwer, Anne-Jelle Hoekstra en Pieter Hoogterp orde op zaken. Dit alles was maar moeilijk te verkroppen door bepaalde Urkers, 8 minuten voor tijd laaide het Paasvuur weer op. Nummer 69 (!) misdroeg zich op schandelijke wijze richting Mark Walinga en kon inrukken. Daarna was de lol er af en floot Terpstra vijf minuten voor tijd deze wedstrijd naar het einde. Oudega 3 punten rijker maar de wedstrijd ging niet bepaald als een Paaskaars uit. Klik hier voor het fotoverslag.