Zaterdag 16 april verzamelden we om 13.00h bij It Joo. Via de groeps-app was al besloten dat we wel met een auto minder op pad konden. Dat gaf dus al aan dat we maar een kleine selectie hadden (13speelsters). Helaas was van deze kleine selectie ook nog niet iedereen fit. Maarja, eenmaal in Mildam aangekomen was er geen weg meer terug. Er moest weer gestreden worden voor de punten. De thuis wedstrijd hadden wij op 18 september 2021 in een spannende wedstrijd nipt met 1-0 gewonnen.

Het zou vandaag dus ook niet vanzelf gaan. Al snel bleek Silke niet fit genoeg te zijn, waardoor Sieuwke het keepertuneu aan trok. De wedstrijd werdt gespeelt op een droog en zanderig veld. Over de wedstrijd zelf is weinig te vertellen het was van beide kanten geen goed voetbal. Ook de niet fitte selectie brak ons op, Rypma werdt de eerste helft gewisseld en Lieke werdt halverewege de tweede helft gewisseld (griep, ziek, corona naweeën ect ect). Omdat we gewoon niet meer speelsters hadden heeft Silke Stilma haar debuut nog gemaakt in het oranje tuneu vlak voor tijd nadat Baukje een tik tegen de enkel kreeg en gewisseld werdt. Over de stand........
Al heel snel kwamen we 0-1 achter door een indraaiende corner in de vere kruising. Exacte minuut weten we niet want het scorebord met de tijd was te laat aangezet. Z'n 90 minuten later (94ste minuut) werdt dan toch nog de 1-1 gescoord door Jenny door een mooie voorzet van achterhoede speelster Wietske. Helaas geen winst voor de dames, maar door het als maar blijven vechten van het hele team hebben we godzijdank ook niet verloren. Dinsdag gaan we weer met frisse moed met z'n allen trainen (ipv maandag) want er komen nog 3 belangrijke en spannende wedstrijden aan.

Sieuwke Flapper