Op een zonovergoten sportpark It Joo wist Oudega 1 revanche te nemen op Urk 10. Na veel strijd stond er na 85 minuten een 3-0 einduitslag op het scorebord.
Wederom kreeg Urk in de beginfase de overhand, maar Tsjerk kreeg het na bijna 5 minuten voor elkaar om de thuisploeg op een voorsprong te zetten. Zijn bekeken bal belandde op de lat. In tegenstelling tot de heenwedstrijd geeft Oudega weinig weg achterin, maar tegelijkertijd wordt er voorin ook weinig gecreëerd. Jimte maant zijn ploeg tot meer zuinigheid voorin, maar deze boodschap komt niet echt aan.
Na de rust komt Oudega pas echt los, maar dat heeft er wellicht ook mee te maken dat Urk met 10 man begint aan de tweede helft: 'scheids, wissel. Jan erin!'
Oudega zette door en na een goede voorzet van Links, zette Wybren de thuisploeg op voorsprong. Grote blijdschap bij het thuisfront, wat kwaad bloed zette bij de Urkers. Naar mate de tweede helft vorderde werd het steeds 'gezelliger' op het veld. Oudega liet zich door de opstootjes en vele vrije trappen niet van de wijs brengen. Halverwege de tweede helft verdubbelde Anne Jelle namelijk de score. Het slotakkoord was voor Pieter, die na goed doorzetten de keeper gemakkelijk uitspeelde. 3-0. Daarmee was het nog niet gedaan. Na veel irritatie over en weer, mondde het, in de richting van het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jetze, uit in een rode kaart voor 'nummer 69' van Urk. Na een fel duel, waar hij zelf trouwens niet eens bij betrokken was, gaf hij Mark zonder enige twijfel een kopstoot. Direct rood. Momenten later doet Jetze het enige wat juist was. Het laatste fluitsignaal geven.
Al met al een spectaculaire voetbalmiddag op sportpark It Joo.

Lieuwe Wiegersma