Na het gelijkspel van vorige week was Oudega gebrand om het het verschil met Bolsward in stand te houden.
We begonnen om 14:00 met de aftrap en bleken al snel de bovenliggende partij. Oudega was aan het voetballen op de helft van de tegenstander en voorkwam de aanval van hen door goed op buitenspel te spelen. De Sweach stond meerdere malen buitenspel waardoor hun aanvallen gelukkig niet gevaarlijk waren. Oudega maakt in de 18e minuut de 1-0.
Het was Jenny die een bal van Lieke perfect met haar linker been het doel in schoot. In de 30ste minuut is het opnieuw raak door een mooie actie van Sytske die zelf de bal mooi in de linker onderhoek scoort 2-0. We gaan de rust in.
Na een peptalk van Dave en Sjoerd en een kopje thee staan we weer klaar om de 2e helft fanatiek te starten. Oudega krijgt het moeilijk en heeft te maken met een extra man van de Sweach voorin. De Sweach maakt in de 65ste minuut het eerste doelpunt door de grote wisseltruc. De tweede goal van de Sweach kwam heel snel daarna door dezelfde vrouw die een hoge bal in het goal schoot. Oudega probeerde terug te komen in de wedstrijd en de schade te beperken. De sweach gaf nog een mokerslag en maakte de 3-2.......
Einde wedstrijd en het is een hele bittere pil.

Sjoukje Iedema