Het voetbalweekend voor v.v. Oudega begon al op vrijdag. Oudega 45+ speelde haar derde competitieronde bij TOP'63 in Oppenhuizen. Het werd voor de oranjehemden een vervelende voetbalavond. Het wist deze avond alleen in het openingsduel tegen gastheer TOP'63 een punt te pakken (0-0), kreeg billenkoek van het ijzersterke Workum (0-4) en incasseerde ook een nederlaag in de derby's tegen zowel Heeg (0-1) als het op deze avond ijzersterke HJSC (0-1). In de wedstrijd tegen Heeg zag het met leedwezen Jetze Terpstra uitvallen met naar later bleek met een afgescheurde achillespees.

Terpstra vierde na 7 jaar afwezigheid op deze avond weer zijn rentree voor v.v. Oudega. In het verleden speelde de verdediger al diverse blessures parten maar ook op deze avond sloeg het noodlot voor de zelfstandig ondernemer en hoofdsponsor van de club weer toe. Al met al een vreselijke avond voor v.v. Oudega maar dat mocht de pret na afloop in de kantine van TOP'63 niet drukken. Vooraf had Alex de Jong (die het team dit seizoen is komen te versterken) bekend gemaakt dat hij na dit seizoen alweer vertrekt. De Jong verhuist met zijn partner naar Beetsterzwaag. Door het uitvallen van Jetze en de blessures van de tobbende Albert Reinstra en Yme Vonk begint het wat dun gezaaid te worden bij de routiniers van de club. Nieuwe aanwinsten zijn dan ook meer dan welkom voor het team van leider Frâns Veldmans die zelf over 3 weken in Workum zelf zijn rentree hoopt te vieren. Het is nu voor Oudega 45+ zaak de wonden likken en vooral de moed er in houden (maar dat zal wel goed komen). Vanaf volgend seizoen zal Oudega 45+ geheel in het nieuw worden gestoken. Niet alleen een nieuw wedstrijdtenue maar ook een voetbaltas, inloopshirts en een trainingstenue.
Klik hier voor enkele foto's van de wedstrijd Oudega 45+ - TOP'63 45+.

Dan de zaterdag 23 april waar de zon weer hoog aan de hemel stond maar er ook een harde bries over het veld aan De Joodyk stond. Oudega VR1 had de eerste helft de wind letterlijk en figuurlijk mee in het duel tegen subtopper De Sweach VR1. Door goals van Jenny Terpstra en Sytske Wiegersma leek er geen vuiltje aan de lucht voor de koploper. Leek, want na de thee gaf het team van trainer/coach Dave van der Leij de wedstrijd volledig uit handen en grepen de gasten zelfs heel brutaal de winst: 2-3. Hierdoor staat volgende week in de topper tegen SC Bolsward nog meer druk op de Oudegasters. Maar winst tegen  zowel de hanzestedelingen als de derde hond (QVC) en de titel is alsnog binnen. Het zullen nog hele spannende weken worden voor ons damesteam in een stand die nog steeds schots en scheef is...
De stand aan kop:
1. Oudega 18-44
2. SC Bolsward 15-37
3. QVC 16-37
4. De Sweach 13-27

Klik hier voor het fotoverslag van de wedstrijd Oudega VR1 - De Sweach VR1.