Na de revachepartij tegen Urk 10 vorige week, wist het team van Jimte wederom te winnen van een ploeg waar ze eerder de bietenbrug tegen opgingen. In een uitwedstrijd werd er tegen QVC 3 een 1-3 overwinning geboekt. Na een eind rijden en een waardeloze warming-up, maakte Oudega 1 zich klaar voor de pittige uitwedstrijd in Stavoren. De oranjehemden startten scherp en kansen werden er zeker gecreëerd. Het was wachten op de voorsprong en die kwam er. Na een kort halfuur spelen wist Pieter de bal achter de doelman te krijgen, maar bij nader inzien bleek dit een eigen doelpunt te zijn. Hoe dan ook. Oudega 1 terecht op voorsprong.
Nadat subersub Wybren vorige week als invaller de eerste tegen Urk 10 maakte, was het deze week aan Wilco om als invaller te scoren. Op aangeven van Pieter, schoot hij hard raak. Oudega 1 op rozen. De aansluitingstreffer hing voor heel even in de lucht, maar de bal, werd na een goede corner, van de lijn gehaald door Douwe.
Zo controlerend de eerste helft was, zo chaotisch begon de tweede helft. Na rust is het schakelen voor Oudega en er wordt steeds meer achteruit gelopen, resulterend in een strafschop, na een vermeende handsbal. Via de paal wordt dit buitenkansje door de thuisploeg benut. Stand 1-2. Spanning compleet terug. Zeker nadat Anne Jelle een gele kaart kreeg, na kritiek op de wedstrijdleiding.

Het team van Jimte houdt stand en heeft zelf, door goede loopacties van Tsjerk en Menno Hylkema kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het wil maar niet lukken om de derde achter de keeper van QVC 3 te krijgen, die overigens een paar goede pogingen wist te stoppen. Uiteindelijk wist Menno tien minuten voor tijd de verlossende derde te maken.
Eindstand 1-3. Na deze overwinning is Oudega 1 de runner-up in de competitie. Spanning alom.

Lieuwe Wiegersma