Vooraf werd deze voetbalzaterdag 30 april 2022 als "supersneon" bestempeld maar voor Oudega VR1 eindigde deze zaterdag in een deceptie. In de absolute kraker tegen belager SC Bolsward VR1 ging het laatste sprankje hoop op de titel verloren. De oranjehemden schoten nog wel als een komeet uit de startblokken doordat het binnen 5 minuten op een 1-0 voorsprong stond door een benutte penalty van Sietske Rypma. De Hanzestedelingen, die liefst 3 wedstrijden minder dan Oudega hebben gespeeld, lieten zich niet van de wijs brengen en waren eigenlijk het gros van deze match de bovenliggende partij.

Na 36 minuten kwam Bolsward dan ook terecht op gelijke hoogte alleen was het spits Jenny Terpstra die deze gelijke stand al snel weer uit gumde: 2-1. Dit was ook de stand bij rust in een spektakelstuk. Na de thee bleven de gasten aandringen en kwam het in de 68ste minuut wederom langzij. Oudega loerde met de snelle voorwaarsten Baukje en Pascale op de counter en kwam er een paar keer goed uit. In de extremis had Sytske Wiegersma na een onverwacht slippertje van de Bolsward doelman nog de kans op de 2-2 maar ze schrok hier zo van dat ze de bal ruim naast schoot. In de tegenstoot (de vierde minuut van de blessuretijd) sloegen de gasten keihard toe en wisten het duel alsnog naar zich toe te trekken: 2-3. Een terechte overwinning voor SC Bolsward dat voorin ook veel snelheid had. Voor Oudega zijn de druiven uiteraard zuur, in de laatste weken verdween de voorsprong op de concurrentie als sneeuw voor de zon en lijken de kampioenskansen verkeken.

Na deze thriller was het om 15:42 dan eindelijk de beurt aan Oudega 1 en Balk 4. Al na 20 seconden was het een hoekschop voor de gasten en weer 20 seconden later lag de bal achter Oudega doelman Hertzen-Harmen de Jong. Een super snelle achterstand voor Oudega en dan krijg je een term als "niet wakker". Maar Oudega had natuurlijk alle tijd nog om deze achterstand ongedaan te maken. Dat gebeurde dan ook door treffers van Pieter Hoogterp (27ste minuut) voor rust en Anne-Jelle Hoekstra (minuut 57) en Mark Walinga (86). De buit binnen voor het team van Jimte Koopmans maar ook koploper De Wâlde zegevierde waardoor de kansen op de titel wel heel klein zijn. Volgende week zaterdag de topper tegen Nijland 3, die ook altijd nog meedoen om het kampioenschap.

Klik hier voor het fotoverslag van deze voetbalzaterdagmiddag.