Oudega schoot in haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022 tegen Nijland 3 als een komeet uit de startblokken en leek het thuispubliek nog even flink te verwennen. Door goals van Tsjerk Hoogterp en Menno Hylkema leidde de oranje brigade binnen het kwartier al met 2-0 en leek niets in de weg te zitten richting de 3 punten. Of het nou lichtzinnigheid was bij het team van coach Jimte Koopmans of dat de gasten wakker werden en op een gegeven moment bloek ruikten, het kan ook een samenspel van beide zijn maar de wedstrijd kantelde kort voor rust volledig.

De blauwhemden hadden al een paar keer een waarschuwing aan het adres van Oudega gegeven maar dat was aan dovemansoren bestemd. In minuut 40 scooden de gasten via haar gevaarlijke rechterkant de 2-1 en in extremis van de eerste helft kwam ook nog de gelijkmaker op het bord. Genoeg stof te bespreken tijdens de thee bij de gastheren maar Oudega kreeg eigenlijk nimmer meer het heft in handen. Nijland was de betere en kwam in minuut 50 dan ook op voorsprong. Twintig minuten voor tijd kwam via een benutte strafschop de marge zelfs op twee goals in het voordeel van de gasten te staan. Spits Pieter Hoogterp bracht 5 minuten voor tijd middels een rake kopbal de spanning nog enigszins terug maar Oudega speelde te slordig om nog een punt uit het vuur te slepen. Het laatste sprankje hoop op de titel ging verloren, hoop die Nijland zeker nog mag hebben. Samen met De Wâlde 2 (die eveneens verloor), Heeg 3 en misschien is Urk 10 nog wel de lachende vierde...Voor Oudega rest nog de de moeder der derby's op zaterdag 21 mei in en tegen Heeg. De Hegemers zullen dan meer dan gebrand zijn aangezien de heenwedstrijd voor hun in extremis ging verloren (2-1). Oudega wil dat kunstje uiteraard herhalen en bovendien de nare smaak van de thuisnederlaag tegen Nijland wegspoelen........Klik hier voor het fotoverslag van deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022 gespeeld op zaterdag 7 mei.