Op de zonnige zaterdag 21 mei 2022 wist Oudega VR1 de kater van het verspelen van het kampioenschap enigszins weg te spoelen. In de ze laatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 tegen QVC VR1, dat in theorie nog een kans op de titel had, wist spits Jenny Terpstra al binnen 2 minuten de netten te vinden. Dit na uitstekend voorbereidend werk van rechtsbuiten en smaakmaker Baukje Wijnja. Deze droomstart kon Oudega geen vervolg geven, de wedstrijd kabbelde wat verder. Tot minuut 38 toen de rechtsbuiten van de Starumers haar kunsten liet zien en de bal beheerst langs doelvrouw Silke Stilma schoof: 1-1.

Dit was ook de ruststand. Na de thee speelde Oudega van de kantine af en dit werkte niet averechts. 6 minuten in de tweede helft ging de bal op de stip nadat wie anders dan Baukje werd gevloerd. Sytske Wiegersma wist de elfmeter trap binnen te schieten. Daarna golfde het spel op en neer en waren de gasten een paar keer heel dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere kant had Oudega dit slotduel ook kunnen beslissen maar daar wachtte het tot de 75ste minuut mee toen Sjoukje Iedema het hoofd oog in oog met de QVC goalie wel koel hield: 3-1. Een prima laatste wedstrijd voor de oranjehemden die hiermee hoogstwaarschijnlijk het zilver in handen hebben. Het goud, en dus het kampioenschap, gaat terecht naar SC Bolsward VR1. Proficiat!

Klik hier voor het fotoverslag van Oudega VR1 - QVC VR1.