Woensdag 25 mei 2022, de laatste speelronde in de voorjaarsreeks voor Oudega 45+. Woensdagavond ja in plaats van de gebruikelijke vrijdagavond omdat Heeg op vrijdag personele problemen had in verband met vakantie's. En zodoende kon men zich natuurlijk op de donderdag, Hemelvaartsdag, helemaal uitleven op Heechspanning. Personele problemen waren er op deze miezerige woensdagavond voor zowel HJSC als TOP'63. Beide teams zagen zich genoodzaakt om haar af te melden voor deze laatste ronde. 

Zeer teleurstellend omdat HJSC in Workum ook al niet van de partij was en omdat Oudega tegen HJSC maar vooral tegen hekkensluiter TOP'63 nog wel wat druk op het doel kan uitoefenen.

Ook voor Oudega leider Frâns Veldmans was het even een puzzeltje om de selectie voor deze avond rond te krijgen. De gebroeders Osinga, Foeke Groenveld, Evert Terpstra en de langdurig uitgeschakelden Sjouke Boersma en Albert Reinstra ontbraken terwijl Johan Altena op deze dag 50 kaarsjes mocht uitblazen en dus Abraham zag. Door deze competitieronde kon Oudega helaas niet op het feestje van Altena aanwezig zijn. Veldmans toverde twee Durken uit de hoge hoed om de selectie te versterken. Durk Reijenga nam de plaats onder de lat in (nadat hij een aantal weken terug zijn rentree voor de oranjehemden bij de 35+ maakte) en Oudegaster om útens Durk Schakel uit Deinum toonde zich ook bereid om het oranje wit weer eens aan te trekken. Met een selectie van 10 spelers (3 wissels dus) moest het dan gebeuren in de loodzware wedstrijden tegen gastheer en runner-up Heeg en het gemakkelijk combinerende Workum die op deze dag de titel kon binnenhalen.

In beide wedstrijden was het meeste balbezit uiteraard voor de tegenstander en loerde Oudega geduldig op de counter. In de derby tegen Heeg kreeg het nog wat meer voeten aan de grond maar moest de uitstekend keepende Reijenga uiteindelijk wel capituleren. Het inbregen van Durk Schakel zorgde voor het nodige gevaar voor het Hegemer doel maar scoren blijft deze voorjaarsreeks een groot probleem voor de oranje brigade. Tegen Workum mocht Oudega van geluk spreken dat het niet binnen de minuut op achterstand stond want Workum kreeg een paar dotten van kansen achter elkaar. Het aluminium stond succes tot twee keer in de weg voor de lijstaanvoerder. Scoren deden de roodwitten toch. Oudega probeerde er via Reinder Hoekstra nog iets tegenover te stellen maar zijn schot miste kracht om goalie Broer Wiebe de Ringh de verrassen. De twee Durken toonden zich deze avond beide een versterking voor het team van coach Wypke Tiesma. En zo ging de competitie door de afwezigheid van HJSC en TOP'63 toch een beetje als een nachtkaars uit. Oudega had zo graag nog de strijd met deze teams aan willen binden maar er komt een reglementaire 3-0 overwinning in de boeken. Het voordeel was dan weer dat Oudega mooi op tijd in de kantine aanschoof om zo ook de Conference league finale tussen Feyenoord en AS Roma met een schuin oog te bekijken. Ook hier dus een 0-1 eindstand in de boeken.

Overigens sloot Workum de competitie in stijl af. Het verpulverde gastheer Heeg met maar liefst 0-4. Witte zakdoekjes en het schaam je kapot rolden van de tribune. Een wrang afscheid voor de Hegemers Jan de Vries en Jaring de Boer die beide de (hand)schoenen aan de wilgen hangen. Workum kende geen genade en toonde zich eens te meer de terechte kampioen. Met een medaille om de schouders betrad het de kantine. 

Op vrijdag 10 juni sluit Oudega het seizoen definitief af met het HJSC toernooi in de Hommerts. In de hoop dat de groenhemden dan wel over voldoende spelers beschikken....

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen