Na 5 jaar afwezigheid kon v.v. Oudega dan weer een tweede elftal de wei insturen waarmee de groei van de vereniging, die zo diep heeft gezeten, verder wordt onderstreept. Gistermiddag, zaterdag 3 september 2022, vierde Oudega 2 haar rentree met een bekerwedstrijd op sportpark It Joo tegen Leeuwarder Zwaluwen 10. In een stadion wat momenteel wordt verbouwd waardoor het publiek even niet op de banken kan staan, de nieuwe omheining volgt over enkele weken waardoor we momenteel een wat kaal aanzien van het stadion hebben.

De tegenstander uit de Friese hoofdstad kende wat opstartproblemen en arriveerde bijna letterlijk twee voor 12 bij It Joo terwijl de aanvang van de wedstrijd op het middaguur stond gepland. Derhalve begon dit duel een 20 tal minuten later en had Oudega twee warming-ups achter de rug. In de eerste warming-up viel Sander Meijer nog met een hamstring blessure uit dus daar kon een streep door. Om 12:20 klonk dus het eerste fluit signaal van de man in het zwart, Sander Hiemstra. In een zeer sportieve bekerwedstrijd trokken de gasten aan het langste eind. Een goal in de 6de minuut volstond voor de zege van de "Sweltsjes". Het doelpunt viel uit een counter want even daarvoor mocht Oudega een hoekschop nemen de afgeslagen bal werd niet goed ingeschoten waarna Leeuwarder Zwaluwen "razendsnel" uitbrak en doelman Idsert Osinga kansloos liet. Leeuwarder Zwaluwen was over 90 minuten gezien ook de betere partij en dat goalie Osinga de beste man aan de zijde van Oudega was zei dan ook genoeg. Echter Oudega vechtte in dit duel als leeuwen en kon ook zeker wel aanspraak maken op een treffer. Met name Johan Martens toonde zich gevaarlijk. Echter de 0-1 bleef op deze warme zaterdag 84 minuten op het scorebord staan. De rentree van "it twadde" werd dus niet opgeluisterd met een positief resultaat maar de mannen van interim leider Niels Eppenga kunnen zeker niet ontevreden zijn. Volgende week zaterdag, 10 september, de uitwedstrijd bij SC Bolsward 8. Klik hier voor het fotoverslag van Oudega 2 - Leeuwarder Zwaluwen 10. Het nieuwe tenue van Oudega 2, gesponsord door bouwbedrijf Harm Zeilstra uit Gaastmeer, is nog niet geleverd vandaar dat u wel eens blauwe sokken en dergelijke op de foto ziet (het is nog even behelpen dus).