Op voorhand leek het een zware dobber te worden voor de thuisploeg. Scharnegoutum 2 speelt momenteel in de derde reserveklasse en dat terwijl Oudega 1 net uit de zesde reserveklasse komt. Een pittig duel en dat bleek ook wel uit de eerste minuten van de wedstrijd. Scharnegoutum zette Oudega onder druk en het spel speelde zich vooral af op de eigen helft van Oudega. Mogelijkheden waren er wel, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Hertzen weet het eerste half uur zijn doel schoon te houden. Als het team van Jimte toch probeerde de oversteek te maken, kwam er net weer een voet tussen en zijn ze bal snel kwijt. 

Het laatste kwartier van de eerste helft klopte de uitploeg nadrukkelijker op de deur. Nadat Hertzen eerst nog een goede save maakte, lag de bal na een goede corner vanaf links, in het net. Een verdiende voorsprong voor het uitspelende team.  

Na rust zette Oudega de knop om. Kort na de pauze komt Johan, na een goede bal van Jelle, oog in oog te staan met de keeper van Scharnegoutum, maar hij verzuimt de bal binnen te prikken. Deze poging geeft Oudega moed om door te drukken en zeker nadat de withemden zichzelf vergeet te belonen met de 0-2. Na goed werk van Johan, schiet Jelle rond de zestigste minuut de bal bekeken op de lat. Oudega zet door en na de voorzet van wederom Johan wordt het schot van Ygram geblokt. Kort hierna breekt de ban. Miscommunicatie achterin bij de uitploeg zorgt ervoor dat Oudega een vrije trap krijgt op een mooie plek voor een linkspoot. Marco weet hier wel raad mee. En knalt de bal hard via de paal binnen. 1-1. Beide ploegen proberen nog iets te forceren, maar het duel blijft steken op 1-1. Nogmaals een prima resultaat.  

Na twee duels in de bekerpoulefase, staat de teller al op vier punten voor de oranjehemden. Vorige week werd er van Bolsward 3 gewonnen. 

Lieuwe Wiegersma

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen