Eindelijk was daar dan de presentatie van het nieuwe tenue, trainingspak, inschopshirt en voetbaltassen voor Oudega 45+. De spelers hebben hier bijna een jaar op moeten wachten maar dan heb je ook wat. Een prachtig nieuw, uiteraard oranje wit, tenue beschikbaar gesteld door autobedrijf F. Hoogterp uit Gaastmeer. Een trainingspak beschikbaar gesteld door Jong & Ko, werving, selectie en detachering. Het bedrijf van Alex de Jong met als hoofdvestiging Hattem. 

Een inschopshirt beschikbaar gesteld door Jacob van der Goot agrarische verzekeringen uit Gaastmeer en tenslotte de voetbaltassen aangeboden door Finx accountants en fiscaal adviseurs uit Sneek. Kortom aan het materiaal kan het niet meer liggen bij de Oudegaster vedetten. Vooraf aan de eerste speelronde op eigen terrein kwamen ze op de groene loper en werden ze gekiekt door Ronald de Jong. Op dat moment werd het ook net droog en klaarde de lucht. Het werd fantastisch voetbalweer op een dito grasmat op deze vrijdagavond 23 september 2022. Andermaal een afscheidswedstrijd voor Alex de Jong. De Jong verkaste deze zomer met zijn vriendin Nelleke naar het bosrijke Beetsterzwaag en is nog met De Sweach in onderhandeling over een contract. Door sponsorverplichtingen bij v.v. Oudega kwam de van oorsprong Ermeloër nog een keer voor de oranjehemden opdraven. Ook It Joo beheerder Jo(o)han Altena trok na het serveren van koffie en thee bij een vergadering de voetbalkicksen nog aan, en toen was ook Jelle Osinga uitgemolken en had de gloednieuwe voetbalkleding aangetrokken. 

Ondertussen had Klaas de Groot deze voetbalkleding weer verwisseld voor zijn vrijetijdstenue want de 69-jarige De Groot is zeker tot de winterstop uitgeschakeld met een liesblessure. De eveneens zeer technisch vaardige Albert Reinstra heeft ondertussen zijn voetbalkicksen noodgedwongen aan de wilgen moeten hangen. Een slepende knieblessure noopt Reinstra tot het maken van deze zeer moeilijke beslissing. Reinstra fungeert nu als een soort van assistent-leider van dit voornamelijk grijsharige gezelschap. De conclusie is dat Oudega 45+ er deze zomer niet breder op is geworden, nou ja misschien qua postuur dan na deze lange zomerstop. Maar in eigen huis had leider Frâns Veldmans de beschikking over liefst 5 wisselspelers. Veldmans haakte echter zelf na twee wedstrijden alweer op, daar zijn rechterknie weer begon op te spelen. 

Oudega kan terugblikken op een prima eerste speelronde. HJSC werd op 0-0 gehouden, nieuwkomer Sneek Wit Zwart was de betere maar Oudega maakte in extremis via Jelle Osinga nog gelijk: 1-1. Dan de altijd speciale derby tegen het in dit geval zeer gehavende Heeg. Het toernooi van vorige week bij Renado had de Hegemers geen goed gedaan. Een paar blessures en voor deze vrijdag nog een aantal andere afwezigen en ze zaten met de handen in het haar. Ook in Talma State was niemand beschikbaar om de voetbalschoenen nog een keer uit het vet te halen en dus noopte Rimmer Grondsma om enkele jonge goden van hun derde elftal op te trommelen. Dit na overleg met de organisatie. Heeg had het overwicht in deze derby maar de punten bleven op sportpark It Joo door een beetje een curieuze goal van Johan Altena. Een schot van Reinder Hoekstra belande via een Hegemer op het hoofd van Altena en de bal plofte tegen de touwen: 1-0. Hierna was het alle hands aan dek maar ook deze avond was Foeke Groenveld (ondanks de volgens hem te gladde nieuwe handschoenen) een zeer betrouwbare sluitpost. Heeg drong aan maar Oudega hield stand, eindelijk was daar eens een drie punter tegen de buurman. De rood witten waren na afloop zeer sportief en feliciteerden de Oudegasters met genoegdoening.

Deze heerlijke overwinning gaf Oudega energie voor de op papier lastigste wedstrijd van de avond, namelijk die tegen titelverdediger Workum. Een enorme blooper in de verdediging van Jacob van der Goot, en op dit hoge niveau wordt dat natuurlijk gelijk afgestraft. Even later maakte de verzekeringsagent zijn fout goed. Van der Goot werd in het strafschopgebied neergelegd waardoor arbiter Sjouke Boersma niets anders kon doen dan Oudega een strafschop geven. Jacob zelf achter de bal en de Gaastmeerder stuurde de lange goalie Broer Wiebe de Ringh naar de verkeerde hoek en de bal dus in de andere hoek: 1-1. Oudega leek op het tandvlees dit gelijkspel over de streep te trekken maar in de absolute slotfase sloeg Workum alsnog toe....doelman Groenveld kon zijn hand er nog tegen krijgen maar het was helaas niet voldoende: 1-2. Daardoor eindigde deze mooie avond voor Oudega toch nog een beetje in mineur maar dit was het in de kantine natuurlijk alweer vergeten.

De volgende speelronde is pas over 3 weken, dan is het vrijdag 14 oktober. Plaats van handelen is sportpark It Far in Hommerts.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen