Iets na 2 uur klonk het fluitsignaal in Oudega en ging de wedstijd onder leiding van Jacob van der Goot van start. St. Anna was een onbekende tegenstander. Het was de eerste minuten dan ook even zoeken Het spel ging wat heen en weer zonder grote kansen. Hier kwam in de 8e minuut verandering in, balverlies op het middenveld van Oudega leidde tot de 1-0 voor St. Annaparochie. Een afstandsschot belandde in de linkerbovenhoek. Oudega was nog niet helemaal wakker, toch wist het in de 15e minuut al gelijk te maken.

Het lukt St. Anna niet om de bal achterin weg te werken. Hier wist Rinske met een afstandsschot van te profiteren, 1-1. Ondanks de 1-1 bleef het moeizaam gaan bij Oudega, en was er veel balverlies. Dit leidde in de 38e minuut tot een grote kans voor St. Anna. De spits kon alleen op de keeper af, maar schoot wild over. In de 42e minuut kreeg Jenny net buiten het 16 meter gebied de bal voor de voeten en haalde uit, maar ook dit schot ging over. Gelukkig wist Jenny 5 minuten later vanaf de linkerkant de bal wel beheerst langs de keeper te schuiven en stond Oudega op slag van rust 2-1 voor.
In de tweede helft kreeg St. Anna al snel een corner vanaf de linkerkant. Oudega was niet scherp en stond te kijken hoe St. Anna de bal in de goal schoot, 2-2. Het was duidelijk dat er nog heel wat moest gebeuren voor een overwinning. Een corner leidt tot een afstandsschot van Rinske maar deze wordt tegengehouden door de defensie van St. Anna. Aan de andere kant is St. Anna gevaarlijk op de counter maar weet Wietske de aanval eruit te halen. Uit de ingooi mag St. Anna aanleggen maar deze belandt over de ballenvanger. Oudega krijgt wat meer vat op de wedstrijd en dit resulteert in een mooie aanval over de linkerkant. Antsje met een diepe bal op Mandy, die een goede voorzet heeft op Jenny, maar zij raakt de bal niet goed. In de 70e minuut de bevrijdende 3-2. Dit keer een aanval vanaf de rechterkant. Baukje houdt het overzicht en geeft de bal breed op Sjoukje. Zij weet de bal langs de keeper te frommelen. Niet veel later mag Jenny de 4-2 binnenschieten vanaf de stip nadat Baukje geraakt wordt door de keeper.
085A8488Baukje heeft zelf nog een grote kans op de 5-2 maar het is uiteindelijk Antsje die de 5-2 daadwerkelijk binnen prikt, na weer een goede voorzet van Baukje.
Het was een moeizame wedstrijd die Oudega pas in de 70eminuut naar zich toe wist te trekken, maar de 3 punten zijn binnen!
Volgende week treffen we Bolsward VR2 om 14:00 in Oudega.

Sytske Wiegersma