Eindelijk kwamen beide herenteams van v.v. Oudega op deze "skiere", soms natte en op het laatst nog zonnige zaterdag 15 oktober 2022 weer eens op sportpark It Joo in actie. Om 13:00 was het de beurt aan Oudega 2 om voor het eerst punten bij te schrijven, dit moest dan gebeuren tegen SC Joure 8 dat ook nog geen hoge ogen in de beginfase van de competitie hadden gegooit. De oranjehemden kenden een valse start en stonden binnen de minuut al op achterstand, SC Joure liep vervolgens door fouten aan Oudega kant simpel uit naar 0-3 en de wedstrijd leek gespeeld.

Sander Meijer zorgde via een kopgoal weer voor een beetje spanning en nadat de Jouster goalie (opvallend genoeg keepend in een oranje shirt) gruwelijk blunderde en Jelmer de Boer vervolgens de bal binnen frommelde was het weer een wedstrijd.
085A8838 1024x768
Wat volgde was een zeer rommelige slotfase waarbij vooral SC Joure zich verbaal richting arbiter Folkert Groenveld uitte. Dit ging zelfs na de wedstrijd door. De gasten sleepten de overwinning over de meet, Oudega 2 kan terugzien op een goede tweede helft.
085A8924 1024x768
Vervolgens was het om 15:00 de beurt aan ons vlaggenschip die pas hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen speelden. Tegenstander was FC Wolvega 3, een technisch vaardig en fanatiek ploegje. Met alle respect een wedstrijd van een hoger niveau dan die van Oudega 2 waarbij vooral het baltempo en de basistechniek een stuk hoger lag. Bij Oudega debuteerde junior Bauke Verbeek meer dan verdienstelijk en keepte Hertzen-Harmen de Jong een puike wedstrijd. De Jong moest twee keer capituleren. Na iets meer dan een half uur had hij logischerwijs geen antwoord op een granaat van een vrije trap die via de onderkant van de lat binnen viel.
085A8992 1024x768
Vijf minuten voor tijd werd De Jong door een van richting veranderd schot op het verkeerde been gezet en was deze boeiende wedstrijd, onder leiding van de uitstekend fluitende Germ-Jan Hes, beslist: 0-2. Oudega had even daarvoor via Menno Hylkema de kans op de gelijkmaker maar de boerenzoon faalde oog in oog met de Wolvega goalie. Kort na de thee trof de hardwerkende spits Pieter Hoogterp met een kopbal uit een hoekschop van Ygram Hylkema nog de lat. In de nastoot von diezelfde Ygram nog de Wolvega doelman op zijn pad. Op zich een verdiende overwinning voor de gasten maar Oudega kan met voldoening terugzien op deze spannende pot voetbal waarmee, al klinkt het als een enorm cliché, het weer verder kan. Volgende week staat voor het team van coach Jimte Koopmans de inhaalwedstrijd bij IJVC 2 in IJlst op het programma. Wie weet worden dan de eerste punt(en) van de competitie bijgeschreven....

Klik hier voor het fotoverslag van beide wedstrijden.