Op zaterdag 5 november stond de wedstrijd tegen Dronryp/Foarut op het programma. Met drie speelsters met eenzelfde blessure in de lappenmand, was de selectie behoorlijk gehavend. Aangevuld met Francien en Lisa uit het 7-tal trok Oudega ten strijde.
Om 15:02 werd er afgetrapt. Oudega begon niet scherp en na anderhalve minuut keken we al naar een 1-0 achterstand. Na tien minuten werd de achterstand verdubbeld.
Na een halfuur kreeg Dronryp/Foarut een corner, die werd binnengekopt bij de eerste paal. Sjoukje weet vanaf de rechtsachter op te stomen en komt tot de zestienmeter. Haar schot is ongevaarlijk en belandt bij de keeper in de handen. Na ruim 35 minuten voetballen, wordt het 4-0. Op slag van rust weet Lieke met een lijnredding de 5-0 te voorkomen.
Na de rust komt Oudega iets beter in het spel en wordt af en toe gevaarlijk via Anouk, Jenny en Pascale. Na een klein halfuur in de tweede helft viel dan toch de 5-0. Na een slechte opbouw van Dronryp/Foarut en hoge druk door Oudega, weet Ande toch de eretreffer te maken 5-1. Tien minuten later wordt het 6-1 en niet heel veel later staat de 7-1 ook al op het scorebord.
Een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week een nieuwe kans tegen Beetgum.

Antsje Wiegersma