Het 45+ team van v.v. Oudega kijkt met weinig plezier terug op de sportieve maar ijskoude vrijdagavond 18 november bij de buren van v.v. Heeg. Het pakte welliswaar een zwaarbevochten punt tegen de gastheren (0-0) maar het speelde eigenlijk voor Sinterklaas tegen zowel Sneek Wit Zwart (0-2) als tegen HJSC (0-1) terwijl het tegen het ijzersterke Workum pas in de slotfase het hoofd moest buigen (0-2). Ook een doelpuntendroogte dus voor de manschappen van leider Frâns Veldmans die over twee weken (vrijdag 2 december) weer in actie komen.

Na 5 weken "rust" kon de 45+ competitie, waarbij de spelers elkaar van haver tot gort kennen, eindelijk hervat worden. De speelronde van 4 november in Workum werd helaas uitgesteld naar vrijdag 16 december omdat eerst HJSC en op de vrijdagmorgen Heeg zich nog afmelde. Natuurlijk niet helemaal tot tevrenheid van organisator Workum (en ook Oudega zelf was teleurgesteld), dit liet doelman Broer Wiebe de Ringh van de Workumers na afloop in de noodkantine van de Hegemers ook nog even weten.

Maar goed op deze vrijdag 18 november eindelijk weer los, en alle teams waren present. De snijdende kou noopte het gros van de Oudega selectie om het thermoshirt onder het wedstrijdshirt te dragen. Alleen Germ-Jan Hes en Frâns Veldmans verschenen zonder thermoshirt en dus in korte mouwen. Langs de lijn nog enkele eskimo's en voor Oudega kon het bal om 19:50 los met de derby tegen Heeg onder leiding van de in Oudega niet geheel onbekende Pieter Osinga. Oudega toog met een vrijwel complete selectie naar de oosterburen, alleen good old Klaas de Groot ontbrak nog na diens liesoperatie van 5 weken geleden maar als het goed is staat hij tijdens de speelronde van vrijdag 2 december in Sneek ook weer aan de aftrap. Wederom dus geen personele problemen voor de equipe van leider Frâns Veldmans en trainer/coach en Heeg inwoner Wypke Tiesma (die de wedstrijden in "zijn" Heeg altijd beschouwd als de dichtstbijzijnde uitwedstrijd).

Enfin de match tegen Heeg leverde voor Oudega dus een zwaarbevochten punt op. Het meeste gevaar kwam uiteraard van de thuisploeg die weer beschikten over Arjen Hoekstra (ook in Oudega niet onbekend). Hoekstra had het vizier nog niet helemaal op scherp staan, een enkele bal belande zelfs in het Heempark. Oudega verscheen een paar keer voor het vijandelijke doel maar mocht meer dan tevreden zijn met de 0-0 remise.

Het duel tegen Sneek Wit Zwart ging jammerlijk verloren. Vijf weken geleden werden de Snekers in Hommerts nog klop gegeven en ook op deze vrijdagavond was Oudega zeker niet de mindere maar Sneek Wit Zwart pakte de cadeautjes van de oranjehemden dankbaar uit. Frâns Veldmans had bovendien de gelijkmaker op de schoen maar was nu niet zo schepr als de wedstrijd van 5 weken geleden....Sneek Wit Zwart won met 2-0, daar kon wing back Sjouke Boersma zelfs geen verandering in brengen.

Dan het immer pittige maar ook altijd sportieve duel tegen Workum. Lang mocht Oudega hopen op een punt maar net zoals de openingsronde in Oudega ging het nu ook in de slotfase mis voor de vedetten van de bijna 75-jarig bestaande voetbalvereniging. Workum zegevierde zelfs met 2-0. Maar Oudega kwam in dit duel weer aan voetballen toe, misschien was het wel de beste wedstrijd van de avond.

Het slotduel tegen HJSC leverde ook geen doelpunt op voor Oudega waarmee de oranjekoorts zo vlak voor het WK niet bepaald werd aangewakkerd. Ook hier een tegentreffer in de slotfase na wederom een fout bij de Oudegasters en op dit niveau is dat natuurlijk dodelijk. Derhalve ook in deze laatste wedstrijd een nederlaag en dus slechts één punt voor Oudega in deze derde speelronde.

Dan maar vlammen in de derde helft in een wel heel kleine kantine (zelfs het legendarische Oudegaster dophok was praktischer) aangezien er een nieuwe kantine in aanbouw is. Oudega deelde tijdens de sportieve avond cadeautjes uit maar in de derde helft kwamen de presentjes van v.v. Heeg met een geslaagd draaiend rad. Maar Sjouke Boersma weigerde om met palingbier thuis te komen en sleet deze prijs uiteindelijk aan een Workumer (matchfixing?), Foeke Groenveld kan in het voorjaar zijn tuin opvrolijken en Frâns Veldmans zijn muziekkennis testen met het gewonnen TOP2000 spel.

Over twee weken, op vrijdag 2 december, de één na laatste speelronde dus bij Sneek Wit Zwart, nieuwe ronde nieuwe kansen.